Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Detalesnę informaciją apie naudojamus slapukus bei kaip atsisakyti savo sutikimo, galite rasti čia.

blog

Baldai vaikams ir jaunuoliams: funkcionalūs sprendimai kiekvienam

Vaiko kambarys - tai svarbi vieta kiekvienai augančiai asmenybei. Vaikams ir paaugliams baldai taip pat užima svarbią vietą, kurioje ne tik galima sėdėti, miegoti ar mokytis, bet taip pat tai suteikia galimybę išreikšti save bei augti. Tai padeda atspindėti ne tik jų unikalumą, bet tuo pačiu padeda lavinti vaizduotę, sukuria nuostabų aplinkos pasaulį, kuriame vaikai ir paaugliai gali išreikšti savo norus, fantazijas ir individualumą. Šiame straipsnyje apžvelgsime pačius svarbiausius aspektus, į kuriuos vertėtų atkreipti dėmesį įrenginėjant vaiko kambarį.

Baldai vaikams ir jaunuoliams: funkcionalūs sprendimai kiekvienam

 

Supraskite vaikų poreikius

 

Vaiko kambarys tai nėra paprasčiausias kėdžių, stalų ar miegamojų lovų rinkinys. Vaiko kambaryje svarbu parinkti tinkamus sprendimus, kurie padėtų sukurti įkvepiančią erdvę jauno žmogaus augimui. Priklausomai nuo amžiaus, vaiko kambario akcentu gali tapti žaidimų erdvė, kuri užtikrintų smagią bei žaismingą aplinką judriems vaikams. Taip pat svarbu nepamiršti sukurti patogią mokymosi zoną, kur vaikas galėtų ugdyti savo žinias, mokytis ir išreikšti save. Vienas iš svarbiausių veiksnių, kurių reikia atsižvelgti renkantis baldus yra vaiko amžius. Mažiems vaikams reikalinga daugiau erdvės pramogoms, o vyresniems vaikams gali prireikti plataus rašomojo stalo, knygų lentynos ir patogių organizacinių sprendimų mokymuisi. Be to, reikia atsižvelgti į vaiko asmenines pomėgius, interesus ir hobius. Kiekvienas vaikas yra unikalus ir turi savo pageidavimus bei pomėgius. Suteikdami galimybes vaikui pasirinkti ir išreikšti savo individualumą, skatinsite jo saviraišką bei savivertę. Elda.lt siūlo itin platų vaiko kambario baldų komplektų pasirinkimą, kuriuos Jūsų vaikai tiesiog pamils! Į komplektus yra įtraukti svarbiausi vaiko kambario aspektai: rašomasis stalas, miegamojo lova, spinta, komoda, naktinė spintelė bei lentynos. Renkantis komplektus, ne tik užtikrinsite interjero vientisumą, bet ir sukursite įkvepiančią bei individualistinę erdvę savo vaikui.

Rašomasis stalas - vienas svarbiausių aspektų vaiko kambaryje

 

Renkantis vaiko kambario baldus negalima pamiršti rašomojo stalo svarbos. Edukacinėje kelionėje produktyvi ir patogi aplinka yra raktas į sėkmę. Vaikams yra itin svarbu sukurti aplinką, kuri pagerintų jų koncentraciją bei organizuotumą. Rekomenduojama rinktis minimalistinį stalą, kuriame užtektų vietos būtiniausioms mokymosi priemonėms, knygoms ar kompiuteriui, kad viskas būtų pasiekiama ranka. Be to, augančiam vaikui rekomenduojama atkreipti į ergonominius sprendimus, kuris taip pat yra svarbus besikeičiančiam vaiko ūgiui bei fizinei būklei. Reguliuojamo aukščio stalai ir kėdės, užtikrins gerą juosmens atramą ir skatins taisyklingą laikyseną, kuris sumažins diskomforto jausmą. Reguliuojamo aukščio rašomasis stalas BL76 yra puikus sprendimas Jūsų vaiko kambariui. Šis stalas gali būti sukomplektuotas individualiai atsižvelgiant į Jūsų interjero poreikius. Šis rašomasis stalas puikiai tiks tiek mažesnėms, tiek didesnėms erdvėms, nes jūs galėsite pasirinkti jums tinkamą plotį ir gylį. Stalo aukštis reguliuojamas vieno mygtuko paspaudimu, kuris suteiks Jūsų vaikui maksimalų komfortą. Taip pat, BL76 stalui siūlomą platus stalvirščio bei kojelių spalvos parinkimas, kad galėtume suderinti stalo dizainą pagal Jūsų vaiko skonį.

Įkvepiančios erdvės

 

Kūrybinės erdvės yra labai svarbios vaiko kambariui, nes jos skatina vaiko vaizduotę, kūrybiškumą bei gebėjimą išreikšti save. Šios erdvės puikiai suteikia galimybę tobulinti įvairius menines, kūrybines bei kitas veiklas. Pavyzdžiui, jūs galite parengti skaitymo zoną savo vaikui - “knygų kampelį”. Čia Jūs galite įkurti patogią zoną vaikui, su talpia knygų spinta, kurioje tilptų įvairiausia  literatūra. Sukurkite patogią erdvę pridėdami žaismingų detalių - kilimų ar pagalvėlių, kad vaikas galėtų mėgautis skaitymu ir mokytis naujų dalykų. Nepamirškite rasti vietos Jūsų vaikų kūrinių ekspozicijai. Pakabinkite lentynas ar pastatykite pastatomą spintą, kurioje vaikas galės eksponuoti savo rankdarbius, piešinius ar kitus meninius darbus. Tai ne tik gražiai papuoš Jūsų vaiko kambario interjerą, bet taip pat tai skatins vaiką tobulinti savo meninius įgūdžius ir išlaikyti kūrybinį požiūrį.

Maksimaliai išnaudokite erdvę

 

Mažos erdvės - didelės galimybės! Į vaiko kambarį turi būti sutalpintos kelios kompaktiškos zonos, kuris užtikrins visapusišką komfortą Jūsų vaikui. Visa tai yra įmanoma pasitelkiant kūrybiškumą bei efektyvų zonų paskirstymą. Rinkitės baldus kuriuose vaikas galės patogiai organizuoti savo žaislus, knygas bei įvairiausius menkniekius. Pavyzdžiui, šiam tikslui tiktų pastatoma lentyna, spintelės, vaikiškos komodos, miegamojo lovos su papildomais stalčių blokais. Elda.lt elektroninėje parduotuvėje siūlome įvairų vaikiškų baldų kolekcijų. KIPRAS vaikų, jaunuolio kambario baldų kolekcija yra puikus pasirinkimas kuriant vaiko kambarį. Ši kolekcija žavi savo moderniu stiliumi, kuris pasižymi skandinaviško stiliaus lengvumu. KIPRAS baldų kolekcijoje rasite nuo pastatomų lentynų iki patogaus rašomojo stalo, kuris padės lengviau organizuoti erdvę vaiko mokymuisi bei poilsiui. Taip pat rekomenduojama praktiškai išnaudoti sienų aukštį. Rinkitės aukštesnę spintą ar pastatoma lentyną, kuri leis paslėpti nereikalingus bei nenaudojamus daiktus, tuo pačiu išlaikant tvarkingą ir neperkrautą erdvę Jūsų vaiko kambariui. Taip pat galite sumontuoti sienų lentynas, kurioje vaikas gali susidėti įvairius mažus daiktus. Nepamirškite atkreipti dėmesio į daugiafunkcius baldų pasirinkimus. Sumanūs dizaino sprendimai leidžia kompaktiškai sukurti praktišką bei stilingą erdvę Jūsų vaikui. GU19 vaikiška miegamojo lova su rašomuoju stalu ir spintelėmis - praktiškas pasirinkimas mažam vaiko kambariui, kuriame visi daiktai atras sau tinkamą vietą. Modernus dizainas leis sukurti tvarkingą bei organizuotą erdvę Jūsų vaiko kambariui.

Kūrybiškos interjero detalės

 

Vaiko asmeninė erdvė turi sukurti įkvepiančią erdvę augančiai asmenybei. Vaiko kambaryje neužtenka apstatyti tradiciniais baldais, jame turi būti taip pat žaismingų detalių, kurios išsiskirtų ir taptų gražiu kambariu akcentu. Sėdmaišiai ir pufai yra puikūs atsipalaidavimo ir kasdienio komforto simboliai tiek mažam, tiek dideliam. Sėdmaišiai yra minkšti, lanksčios struktūros, kurios prisitaiko prie kūno, leisdami maksimaliai atsipalaiduoti. Įvairių formų, dydžių bei ryškių spalvų sėdmaišiai suteiks žaismingą ir ramią atmosferą Jūsų vaiko kambariui, kurie užtikrins maksimalų poilsį. Pavyzdžiui, norėdami įnešti įdomesnių interjero detalių Jūsų vaiko kambariui, rekomenduojame rinktis "Magrės baldų" sėdmaišį RYKLYS. Šis sėdmaišis ne tik suteiks jums daug džiaugsmo ir malonumo, bet ir taps puikiu papildomu akcentu Jūsų namų ar vaikų kambario interjerui. Vienas šio sėdmaišio privalumų yra išorinis audinys su užtrauktuku, kurį galima lengvai nuimti ir išskalbti. Sėdmaišio viduje yra papildomas maišas pripildytas putų pluošto kamuoliukais, ant kurių vaikai jausis kaip ant lengvo debesies.

Elda.lt parduotuvė išpildys visus vaiko kambario lūkesčius

 

Įrengti funkcionalų bei stilingą vaiko kambarį gali būti įdomi, bet ir keblumų kelianti užduotis. Vaiko kambaryje reikia sutalpinti net kelias erdves, kurioje tilptų kūrybiškumas, funkcionalumas ir estetika. Šiam tikslui rasti tinkamus vaiko kambario baldus gali būti nelengva. Elda.lt parduotuvėje galite rasti daugybę vaiko kambario baldų pasirinkimų, kurie ras kelią į kiekvieno vaiko širdį. Nuo funkcionalių baldų sprendimų iki įnoringo interjero dekoro – Elda.lt siūlo tai, ko reikia norint sukurti svajingą ir praktišką erdvę savo mažiesiems.