Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Detalesnę informaciją apie naudojamus slapukus bei kaip atsisakyti savo sutikimo, galite rasti čia.

blog

Miegamojo kambario idėjos jūsų ramiam poilsiui

Ar žinojote, jog vidutiniškai žmogus per visą gyvenimą praleidžia 26 metus miegodamas? Kiekvienam miegas yra svarbi gyvenimo dalis - ar tai būtų tingus šeštadienio rytas, ar saldus miegas po sunkios darbo dienos. Tačiau jūsų miego kokybę itin priklauso nuo aplinkos, kurioje miegate. Ar norite pakeisti savo miegamojo aplinką į jaukų kampelį nuo kasdienių rūpesčių? Toliau mūsų straipsnyje su Jumis pasidalinsime praktiškomis miegamojo baldų idėjomis, kurios padės užtikrinti kokybišką bei ramų poilsį.

Miegamojo kambario idėjos jūsų ramiam poilsiui

 

Miegamasis kambarys - jūsų ramybės oazė

 

Miegamojo kambarys, tai yra pati individualiausia namų erdvė, lyginant su kitomis namų erdvėmis. O supantys baldai kambaryje suteikia jaukumo bei charakterį. Miegamojo kambarys yra neįsivaizduojamas be miegamojo lovos, patogaus čiužinio, spintos, naktinių spintelių bei komodos. Visi šie baldų elementai kartu gali pavirsti nuostabiu miegamojo komplektu. Tačiau kokie miegamojo baldai tiktų Jums? Kas yra populiariausia šiandien renkantis miegamojo baldus? Kaip suprojektuoti jaukų miegamojo kambarį?

Kokią lovą pirkti?

 

Beabejo, miegamojo lova yra pagrindinis akcentas Jūsų miegamajame. Miegamojo lovų pasirinkimas - begalinis, tiek savo stilistikos įvairove, tiek jų funkcionalumu. Štai keletas patarimų, kuriuos reikia įvertinti prieš įsigijant miegamojo lovą:

1. Miegamojo erdvės dydis:
Labai svarbu paminėti, jog renkantis lova Jūs turite įvertinti savo miegamojo erdvės dydį. Rekomenduojama aplinkui miegamojo lovą palikti bent po vieną metrą laisvos erdvės, kuri leis jums laisvai judėti ir nesijausite “suspausti” erdvėje. Taip pat, atminkite, jog lovos rėmas bei galvūgalis gali šiek tiek padidinti bendrinį lovos plotą jūsų kambaryje.
2. Lovos rėmo aukštis:
Jeigu Jūs turite sveikatos ar judėjimo problemų, rekomenduojame rinktis aukštesnio tipo lovos rėmą, kuris padės jums patogiau atsikelti iš lovos. Tačiau, jeigu jums prie širdies žemesnio tipo lovos rėmas - taip pat yra geras pasirinkimas jei bijote iškristi iš lovos ar turite vaikų, kurie miega kartu su jumis.
3. Patalynės dėžė:
Kitas svarbus aspektas renkantis miegamojo lovą yra patalynės dėžė. Esanti patalynės dėžė Jums leis susidėti rečiau naudojamus daiktus, rūbūs, ar įvairiausius menkniekius. Tai padės sutaupyti kambario vietos ir nesukurti daiktų chaoso erdvėje. Patalynių dėžių tipai yra keli:
  • Patalynės dėžė su ištraukiamais stalčiais - tai yra miegamojo lovos su ištraukiamais stalčiais lovos apačioje, kuriuose dažniausiai būna 2 stalčiai. Tokio tipo patalynės dėžės reikalauja didesnės erdvės, nes turite palikti pakankamai vietos ištrauktiems stalčiams.
  • Čiužinio pakėlimas iš galvūgalio - tai vienas optimaliausių sprendimų perkant miegamojo lovą, nes galėsite prieiti prie patalynės dėžės iš visų pusių. Rekomenduojama, tokią miegamojo lovą su čiužinio pakėlimu iš galvūgalio statyti kambario viduryje, kad galėtumėte patogiai prieiti prie patalynės dėžės.
  • Čiužinio pakėlimas iš šono - šis patalynės dėžės sprendimas yra rekomenduojamas, jeigu planuojate savo lovą statyti arčiau prie kambario sienos. Čia čiužinį jūs galėsite pakelti iš šono, kur galėsite susidėti papildumus daiktus. Šio tipo patalynės trūkumas yra tas, jog negalėsite prieiti prie patalynės dėžės iš visų pusių.
  • Čiužinio pakėlimas iš abiejų šonų - tai taip pat patogus patalynės dėžės sprendimas, kuris leidžia perskirti dvi skirtigas patalynės dėžės zonas. Šis patalynės dėžės sprendimas yra tinkamas, jeigu nusprendžiate lovą statyti kambario centre.

 

4. Lovos stilius:
Miegamojo lovą tai jūsų vienas pagrindinių miegamojo kambario akcentų. Labiausiai jūsų miegamojo lovą išryškins galvūgalis, kuris taps pagrindiniu ne tik jūsų lovos, bet ir kambario akcentu. Svarbu paminėti, jog tai yra ne tik dekoratyvus, bet ir funkcionalus akcentas, kuris taip pat pravers jums praktiškai. Pirmiausia, lovos galvūgalis padės jums suteikti papildomą patogumą bei komfortą, kai norite pailsėti būnant sėdėjimo padėtyje, žiūrėdami televizorių ar skaitydami knygą.
 
Be šių praktinių funkcijų, lovos galvūgaliai suteikia puikią galimybę išreikšti savo asmeninį stilių bei skonį. Lovos galvūgalio dizainas gali būti įvairus, pradedant minimalistiniu, moderniu ir baigiant elegantišku ar net prabangiu. Skirtingos medžiagos, spalvos, tekstūros leidžia pasirinkti koks galvūgalis gali atspindėti jūsų unikalų skonį.
 
Žinoma, galite rinktis lovos dizainą be galvūgalio, jeigu norite labiau paprastesnės bei minimalistinės erdvės.
5. Čiužinio pasirinkimas
Vien gražios lovos neužtenka - turite labai gerai apgalvoti kokio čiužinio jums reikia. Čiužinys yra neatsiejama miegamojo lovos dalis, į kurios paieškas turite investuoti nemažą laiko dalį. Į ką svarbiausia atkreipti dėmesį renkantis čiužinį? Štai keli svarbiausi aspektai, kurie padės jums išsirinkti tinkamą čiužinį:
  • Jūsų kūno sudėjimas - nuo to priklauso čiužinio kietumo pasirinkimas.
  • Jūsų sveikata, turimi alergenai - jei turite alergijų ar jautrių odos reakcijų, būtinai atkreipkite dėmesį į čiužinio medžiagą, kuris būtų antialerginis.
  • Jūsų miegamojo kambario drėgnumas - jei jūsų miegamojo kambario drėgnumas yra didelis, turėtumėte pasirinkti čiužinį, kuris yra atsparus drėgmei ir turi tinkamą vėdinimo sistemą. Tai padės išvengti pelėsio ir nemalonaus kvapo atsiradimo ateityje.

 

Verta paminėti, jog vienas čiužinys yra neskirtas visam gyvenimui. Paprastai, čiužinio “galiojimo laikas” yra apie 10 metų. Tačiau visa tai priklauso nuo priežiūros bei kambario aplinkos sąlygų. Ant čiužinio yra praleidžiama labai daug laiko, ir ant jo kaupiasi įvairūs alergenai, negyvos odos ląstelės bei prakaitas. Jeigu jaučiate jog čiužinys tampa nepatogus ar jaučiate sveikatos sutrikimus - tuomet turite ieškoti naujo čiužinio.

Ankstesniame straipsnyje esame aptarę Auraplus čiužinius bei antčiužinius, kurie užtikrina kokybę bei ilgaamžiškumą.

Naktinės spintelės prie lovos - ką pasirinkti?

 

Naktinės spintelės prie lovos yra kone neatsiejama miegamosios lovos dalis dėl savo patogumo, nes jos suteikia praktišką bei funkcionalią erdvę tam, jog galėtume laikyti savo daiktus ir pasiekti juos lengvai ranka. Beabejo, pasirinktos spintelės dizainas bei spalvos turi derėti ne tik prie jūsų miegamojo lovos, bet ir prie jūsų miegamojo baldų stilistikos bei interjero. Prieš įsigydami naktinę spintelę, turite apgalvoti ką joje norite laikyti, nes tai padės apsispręsti ko jums labiau reikia - ar spintelių su stalčiais ar lentynėlių. Taip pat jeigu jūs mėgstate prieš miegą pasimėgauti įdomia knyga - apsvarstykite spintelę integruota naktine lempute. Taip pat suderinkite naktinės spintelės aukštį su jūsų esamu lovos aukščium kad galėtume lengvai ir patogiai pasiekti daiktus iš lovos.

Kokią spintą pasirinkti savo miegamajame kambaryje?

 

Miegamojo spinta yra taip pat svarbus akcentas jūsų miegamojo kambaryje. Patogiai ir tvarkingai suorganizuoti jūsų rūbai, batai, ir kitos asmeninės smulkmenos padės išvengti betvarkės. Šiandien, baldų gamintojai siūlo platų spintų pasirinkimą, pradedant savo stilistika ir baigiant savo funkcionalumu. Spinta dažniausiai nėra pagrindinis miegamojo kambario akcentas, bet tai nereiškia jog nereikia atkreipti dėmesio į spintos spalvą, stilių ar vidinį funkcionalumą.

Miegamojo spintos stilius turi atitikti jūsų bendrinį kambario interjero stilių, ar tai būtų modernus, minimalistinis ar klasikinis, kuris padiktuos kokią spalvą ir spintos tipą rinktis. Taip pat renkantis miegamojo spintą, turite atkreipti į miegamojo kambario laisvą erdvę, kurią turite. Spinta turėtų proporcingai tilpti ir neužgriozdinti viso kambario. Pasirinkite tinkamą aukštį, plotį ir gylį, kad spinta derėtų jūsų kambaryje.

Vienas esminių klausimų, renkantis miegamojo spinta, yra kokio tipo duris pasirinkti. Spintos durų pasirinkimai yra šie:

  • Stumdomos durys: šio tipo durų sprendimas visiškai taupo jūsų erdvę, tačiau gali šiek tiek sukurti ribotą vidinės erdvės jausmą, nes stumdant duris ne visi skyreliai gali būti pilnai pasiekiami dėl stumdomų durų.
  • Varstomos duris: šis durų sprendimas leidžia patogiai pasiekti visą esamą turinį spintoje, bet reikia palikti papildomos erdvės durų varstymui, kas gali trukdyti išnaudoti efektyvų visą kambario plotą.

 

Didelio jaukumo miegamojo spintai suteikia viduje esančios papildomos funkcijos, tokios kaip vidinis apšvietimas, veidrodžiai bei patogūs organizavimo sprendimai.

Elda.lt parduotuvėje galite rasti platų miegamojo spintų asortimentą. Pavyzdžiui, 5 durų spinta pasižymi savo elegancija, kuri susilieja su spintos praktiškumu. Išskirtinės ąžuolo lefko atspalvio grožis harmoningai dera su pilko grafito spalvos žavesiu, sukuriant įspūdingą spintos spalvos derinį, puikiai derantį bet kuriam interjerui. Papildomai galite pasirinkti tarp 1 arba 2 veidrodžių, kurie prideda prabangos bei papildomo funkcionalumo. Šios miegamojo spintos vidinis vietos išplanavimas leis patogiai jums susidėti rūbūs, avalynę, papildomą patalynę ir įvairius smulkius aksesuarus.

Akį traukiančios komodos

 

Komoda yra taip pat svarbi miegamojo kambario detalė. Komoda tai yra tarsi labai maža miegamojo spintos versija, kurioje patogu susidėti smulkius aksesuarus, pavyzdžiui papuošalus, apatinius drabužius, rankšluosčius ar patalynės komplektus.

Miegamojo komodos pasiūla yra itin plati, todėl jūs tikrai galėsite rasti tokią, kuri atitiks jūsų norus ir interjero stilistiką. Štai keletas populiarių miegamojo komodos stilių:

  • Modernus: jei jūsų miegamasis išsiskiria moderniu minimalizmu, pasirinkite paprastą ir lengvą komodos dizainą. Miegamojo komoda su minimaliais dekoratyviniais elementais ir šviesiomis spalvomis puikiai papildys jūsų miegamojo stilių.
  • Klasikinis: klasikinės miegamojo komodos dažnai turi išpuoselėtus detalės, raižytus apdailos elementus ir elegantiškus papuošimus. Tai puikus pasirinkimas, jei norite suteikti savo miegamajam prabangos jausmo.
  • Skandinaviškas: skandinaviškas stilius yra žinomas dėl natūralių medžiagų spalvos, šilumos ir paprastumo. Pasirinkdami šį stilių, galite pasirinkti medinę miegamojo komodą su šviesiomis spalvomis, kurios sukurs jaukumą ir šilumą jūsų miegamajame.
  • Industrinis: jei jūsų miegamasis pasižymi industrijos įkvėptu dizainu, galite rinktis metalinę arba medinę komodą. Tai suteiks kontrastingumo ir papildomo šarmo jūsų interjerui.
  • Provanso: šis stilius yra vienas iš žaviausių ir romantiškiausių interjero dizaino variantų. Provanso stiliaus komodos pasižymi šviesiomis spalvomis bei nuostabiais dekoratyviniais elementais, įvairiais raštais bei dailiais detalių apipavidalinimais, kurie suteikia šiam stiliui savitumo bei elegancijos.

 

Galite rinktis tarp plataus komodų išplanavimo, kuris gali susidėti vien tik iš stalčių blokų, taip pat galite rinktis komodas su durelėmis ir stalčių blokais ar atviromis lentynomis. Viskas priklauso nuo jūsų norų bei poreikių.

Pavyzdžiui, modernaus dizaino komoda RAVELLO su 2 durimis ir 4 stalčiais puikiai tiks jūsų lengvam miegamojo interjerui. Ši komoda tai ne tik funkcionalus baldas, bet ir tikras meninio meistriškumo šedevras. Ypač svarbu pažymėti, kad ši komoda yra gaminama iš aliejuotos natūralaus medžio faneruotės, kuri pasižymi savo unikalumu – ji sukurta iš įvairių medžio dalių, kurioje kiekviena sugerdama aliejų šiek tiek skirtingai. Tai padeda sukurti nuostabų atspalvių ir tonų subtilumą, suteikiantį komodai nepakartojamą unikalumą.

Sunku viską suderinti? Tuomet rinkitės miegamojo baldų komplektus!

 

Renkantis miegamojo kambario baldus gali būti nelengvas iššūkis. Suderinti visus miegamojo elementus interjeriškai tvarkingai, gali užtrukti ir laiko, ir jėgų. Optimaliausias ir greičiausias būdas paversti jūsų miegamąjį ramybės oaze yra rinktis miegamojo komplektus. Į šiuos komplektus dažniausiai įeina spinta, naktinė spintelė, dvigulė lova bei komoda. Jums tik belieka išsirinkti norimą stilių ir viskas - jūsų miegamojo kambarys paruoštas ramiam poilsiui.

Modernaus miegamojo baldų komplektas MERI21, kuriame yra dvigulė lova, komoda, spinta bei dvi naktinės spintelės. Šviesus bei lengvas dizainas sukurs ramią aplinką jūsų miegamajame, o papildomas LED apšvietimas spintoje bei komodoje suteiks malonaus jaukumo atmosferą Jūsų miegamajame. Taip pat papildomą LED apšvietimą galite užsisakyti lovai bei naktinėms spintelėms. Verta paminėti, jog dvigulė lova yra su patalynės dėže, kurioje galėsite sudėti papildomus daiktus. Atkreipkite dėmesį, jog šiame komplekte neįeina čiužinys, kurį Jums reikės užsisakyti papildomai.

Kokias miegamojo spalvas pasirinkti?

 

Jūsų miegamojo baldų spalvų koloritas priklauso tik nuo jūsų individualistinių pasirinkimų. Interjero dizaineriai prognozuoja, jog tarp populiariausių spalvų pasirinkimų išliks natūralūs atspalviai, klasikiniai juodos, baltos ir pilkos kombinacijos spalvos atspalviai bei balti tonai. Tokių spalvų kolorite puikiai derės švelnios žalios ar purpuriniai atspalviai.

Miegamojo kambario baldų tendencijos

 

Ateities baldų tendencijos išlaisvina nuo griežtų stereotipų kaip turi atrodyti jūsų miegamasis. Po mažu išnyksta tobulos asimetrijos miegamojo kambarių stilistika. Šiandienai, miegamojo baldų komplektavimas labiau krypsta į eksperimentavimą, o ne vadovavimasis klasikiniais baldų išdėstymo taisyklėmis. Taip pat jūsų lovą nebūtinai gali stovėti centre, ji gali būti pastatyta arčiau lango, ar sienos. Tačiau nepamirškite, kad nereikia sukurti visiško chaoso savo miegamajame. Turite susidėlioti baldus taip, jog jaustumėtės patogiai ir galėtume ramiai ilsėtis savo erdvėje.

Sukurkite savo miego oaze su Elda.lt

 

Įrengiant ar atnaujinant miegamojo kambarį, reikia atkreipti dėmesį ne į vieną detalę. Kiekvieno miegamojo kambario baldas turi būti tvirtai apgalvotas ir tinkamas Jums. Elda.lt siūlo jums tai, ko reikia Jūsų svajonių miegamajam. Juk miegamasis tai yra Jūsų asmeninė oazė, todėl norime jog baldai atitiktų Jūsų aukščiausius standartus.

Pas mus galite rinktis iš įvairių spalvų, medžiagų bei dizaino variantų, kuris pavers Jūsų miegamąjį unikaliausia erdve. Nuo šviesių ir modernių sprendimų, iki prabanga dvelksiančio klasikinio stiliaus - mūsų pasirinkimas yra begalinis, tad tikrai rasite tai, kas Jums tinka labiausiai. Suteikite sau tai, ką vertinate - prabangą, komfortą ir pilnaverčio miegamojo erdvės jausmą. Apsilankykite Elda.lt parduotuvėse ir paverskite savo miegamojo kambarį tikra poilsio karalyste! Mūsų komanda yra pasiruošusi jums padėti ir išsirinkti tinkamiausią variantą Jums!