Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Detalesnę informaciją apie naudojamus slapukus bei kaip atsisakyti savo sutikimo, galite rasti čia.

blog

Lengvumas ir paprastumas - sukurkite skandinavišką stilių savo namams

Atėjus pavasariui, daugelis mūsų trokšta šviežumo ir paprastumo ne tik savo gyvenime, bet ir savo namuose. Skandinaviškas interjeras, pasižymintis minimalizmu, natūralumu bei funkcionalumu, gali įkvėpti džiugiems pokyčiams jūsų namams. Skandinaviškas stilius interjere yra vienas iš labiausiai populiariausių šiandien. Šis stilius garsėja savo lengvumu, paprastumu ir natūralumu. Jei jūsų noras yra sukurti jaukią, šiltą ir modernią namų erdvę, skandinaviškas stilius gali būti puikus pasirinkimas. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip sukurti skandinavišką stilių savo namuose, įskaitant baldų pasirinkimą ir kitus svarbius elementus.

Lengvumas ir paprastumas - sukurkite skandinavišką stilių savo namams

 

Kas yra skandinaviškas dizainas?

 

Skandinaviškas dizainas yra nepaprastai įtakingas stilius, kurio šaknys glūdi ne tik estetikoje, bet ir praktiškose gyvenimo būdo vertybėse. Šio pavadinimo atsiradimas siejamas su XX amžiaus viduryje vykusia to paties pavadinimo dizaino paroda, kuri vyko JAV ir Kanadoje. Skandinavijos šalyse natūrali šviesa yra retenybė, o tai paskatino sukurti “Scandi” dizaino pagrindus, kurie yra populiarūs iki dabar. Šis dizaino stilius yra kruopščiai kuriamas siekiant užtikrinti, kad natūrali šviesa kuo labiau pasklistų aplink kambarį. Šiandien, skandinaviškas stilius yra nepavaldus laikui ir dauguma kuria savo namų interjerą pasitelkdami skandinavišką dizaino pagrindą.

Pagrindiniai Skandinaviško stiliaus baldų bruožai

 

  • Minimalizmas: Skandinaviški baldai dažnai pasižymi minimalistiniu dizainu, kuriame dominuoja paprastumas ir funkcionalumas. Tai reiškia, kad baldai yra sukurti taip, kad atliktų savo funkciją efektyviai, bet be perteklinių detalių ar dekoratyvinių elementų.
  • Natūralūs medžiagų pasirinkimai: Skandinaviški baldai dažnai būna pagaminti iš natūralių medžiagų, šios medžiagos ne tik suteikia baldams natūralumo, bet ir kuria jaukią ir šiltą interjero atmosferą.
  • Šviesios spalvos: Skandinaviškajame stiliuje dažnai naudojomos šviesios spalvos, tokias kaip balta, pilka, šviesiai mėlyna arba šviesiai gelsva, kurios padeda vizualiai padidinti erdvę, pritraukti daugiau natūralios šviesos ir suteikti pojūtį šilumos bei jaukumo.
  • Funkcionalumas ir komfortas: Skandinaviški baldai projektuojami atsižvelgiant į jų funkcionalumą ir komfortą. Tai reiškia, kad baldai ne tik turi atrodyti gerai, bet ir būti patogūs bei naudingi kasdieniam gyvenimui.

 

Populiariausi Skandinaviško stiliaus baldų tipai

 

  • Sofos ir foteliai: Skandinaviškos sofos ir foteliai dažnai turi paprastą, bet elegantišką dizainą. Jos dažnai būna pagamintos iš aukštos kokybės medžiagų ir gali būti papildytos minnkštomis pagalvėlėmis ar pledais, kurie suteikia papildomos jaukumo. Skandinaviško tipo sofos ir kėdės dažnai išsiskiria savo paprastu, bet tuo pačiu rafinuotu dizainu, kuris sukuria subalansuotą ir elegantišką atmosferą bet kurioje patalpoje. Jei jūs ieškote tokio baldo, kuris ne tik pridėtų jaukumo jūsų namams, bet ir įtrauktų elegancijos akcentą? Tada BERRIE minkšta sofa yra būtent tai, ko jums reikia! Ši minkšta sofa išsiskiria ne tik savo moderniu dizainu, bet ir aukštos kokybės medžiagomis bei išskirtiniu patogumu. Ji puikiai tinka tiek svetainėje, tiek valgomajame ar net prieskambaryje, suteikdama jūsų interjerui jaukumo bei prabangos pojūtį. Bet ką iš tikrųjų reikėtų pažymėti - tai jos komfortas - BERRIE minkšta sofa yra suprojektuotą jūsų patogumui. Jos minkšta sėdimoji dalis ir atlošas, kartu su puikiu atraminiu dizainu, leis jums mėgautis ilgais vakarais su šeima ar draugais, nesijaudinant dėl nepatogumo.

 

 

  • Stalai ir kėdės: Skandinaviški stalai ir kėdės dažnai yra paprasti, bet funkcionalūs. Stalai gali būti pagaminti iš medžio arba metalo, o kėdės dažnai turi švarių linijų dizainą su minkštomis sėdimamomis pagalvėlėmis. O jums norėtume pristatyti jums išskirtinį ir funkcionalų stalą - BILBAO1 skandinaviško stiliaus pietų stalą, kuris yra idealus pasirinkimas jūsų virtuvei. Šis stalas išsiskiria savo moderniu dizainu, aukštos kokybės medžiagomis ir puikia funkcionalumu, kuris padarys jūsų valgymo erdvę patogesne ir jaukesne. Pirmasis dalykas, kurį pastebėsite apžiūrėję šį stalą, tai jo elegantiškas skandinaviškas stilius. Su šiuo charakteringu skandinavišku dizainu, BILBAO1 stalas puikiai tiks tiek modernioms, tiek klasikinėms virtuvėms, pridedant švelnų ir šiuolaikišką akcentą jūsų interjerui. Tačiau išskirtinumas šiame stale yra ne tik jo išvaizda. BILBAO1 stalas yra ištraukiamas, leidžiantis patogiai padidinti jūsų stalo plotą vos tik to prireikia. Tai puikus sprendimas, kai turite daugiau svečių, arba norite tiesiog patogiai pasėdėti pietų metu su šeima. Ištraukiamo mechanizmo veikimas yra patogus ir sklandus, užtikrinantis lengvą stalą naudoti kasdien.
  • Spintos ir lentynos: Skandinaviškos spintos ir lentynos dažnai pasižymi minimalistiniu dizainu, kuris leidžia efektyviai išnaudoti erdvę ir tuo pačiu suteikia jai elegantiškumo. Pavyzdžiui, Jūsų namų erdvę gali puikiai papuošti pastatoma knygų lentyna komoda su durėlėmis PONZA1, kuri suteiks funkcionalumo ir stiliaus jūsų svetainei ar kitai Jūsų namų erdvei. Ši pastatoma lentyna sujungia eleganciją su praktiškumu, suteikia jums galimybę organizuoti knygas, dekoratyvinius elementus ar kitus jaukius dizaininius sprendimus. Baldui būdinga aukšta kokybė, naudojant tvirtą ir ilgaamžišką medieną bei kokybiškas medžiagas. Jo dizainas pasižymi moderniu ir minimalistiniu stiliaus deriniu, kuris puikiai tinka įvairiems interjero sprendimams. Ji puikiai tiks tiek didesnėse, tiek mažesnėse patalpose, suteikdama joms elegantiškumo ir tvarkos jausmą. PONZA1 pastatoma lentyna suteiks jūsų namams ne tik stilingumo, bet ir praktiškumo, leisdama jums organizuoti erdvę taip, kaip norite, ir sukurti harmoningą interjero išvaizdą.
  • Lovos ir spintelės: Skandinaviškos lovos dažnai yra paprastos, bet elegantiškos, su tvirtais medžiagų pasirinkimais ir švariomis linijų dizainais. Spintelės dažnai turi funkcionalius skyrius ar stalčius, kad būtų galima sutvarkyti daiktus tvarkingai. Šiuolaikinės namų interjero tendencijos vis daugiau pabrėžia stiliaus ir funkcionalumo sąjungą. Jei ieškote tobulo balanso tarp elegancijos, praktiškumo ir kokybės, atrodo, jog PENSACOLA12 spintelė yra būtent tai, ko reikia jūsų namams. Šis staliukas išsiskiria savo subtiliu dizainu, kuris prisitaikyti prie įvairių interjero stilių. Su tvirtai pastatyta konstrukcija, ši spintelė yra stabili ir patikima, užtikrinanti ilgaamžiškumą. Be to, šios spintelės išmatavimai yra idealūs - nei per didelė, nei per maža, o tai leidžia ją pritaikyti įvairiems erdvių poreikiams. Viena iš spintelės pranašumų yra jos universalumas. Tai gali būti naudojama kaip puiki interjero detalė, kaip šoninis staliukas šalia jūsų mėgstamos sofos ar kaip naktinė spintelė miegamąjame.

 

Skandinaviško stiliaus baldų privalumai

 

  • Universalumas: Skandinaviški baldai puikiai tinka įvairaus dydžio ir stiliaus interjerams, nuo modernių iki tradicinių.
  • Papildomos šilumos suteikimas: Natūralūs medžiagų pasirinkimai ir šviesios spalvos suteikia interjerui jaukumo ir šilumos.
  • Ilgaamžiškumas: Skandinaviški baldai dažnai gaminami iš aukštos kokybės medžiagų, todėl gali tarnauti ilgą laiką, išlaikydami savo išvaizdą ir funkcionalumą.

 

Atraskite savo skandinavišką stilių su Elda.lt

 

Elda.lt galite rasti platų ir įvairių skandinaviškų baldų kolekciją, kurioje išsiskiria itin įdomus dizainas, aukšta kokybė ir funkcionalumas. Daniški baldai yra žinomi dėl savo išskirtinio stiliaus bei gebėjimo puikiai įpinti grožį ir praktiškumą. Nepriklausomai nuo to, ar ieškote elegantiškų svetainės baldų ar jaukių miegamojo sprendimų, pas mus rasite plačią ir įvairią daniškų baldų kolekciją, atitinkančią skirtingus skonius ir poreikius.