Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Detalesnę informaciją apie naudojamus slapukus bei kaip atsisakyti savo sutikimo, galite rasti čia.

blog

Vertingi patarimai renkantis sofą jūsų svetainei

Vienareikšmiškai svetainės sofa - tai mūsų svetainės kambario centrinė ašis, aplink kuria sukasi mūsų visas poilsis bei laisvalaikis. Ant sofos praleidžiame nemažą laiko dalį, skaitydami knygą, jaukiai be žiūrint filmą ar vakarodami su namiškiais. Tačiau į ką reikia atkreipti dėmesį renkantis, viena svarbiausių namų baldų? Kokio tipo sofą pasirinkti? Ar vertėtų rinktis minkštą kampą ar sofą savo namuose? Klausimų begalė, tačiau šiame straipsnyje Jums atsakysime ne tik į šiuos klausimus, bet ir atskleisime vertingus patarimus, kurie padės išsirinkti Jūsų tobuliausią minkštą baldą jūsų svetainei.

Vertingi patarimai renkantis sofą jūsų svetainei

 

Įvertinkite savo poreikius

 

Visada baldų pasirinkimas prasideda nuo Jūsų norų bei poreikių. Turite pradėti nuo paprasčiausių namų darbų: įsivertinkite kokio dydžio yra jūsų kambario erdvė, kiek žmonių nuolat naudosis sofa ar kampu bei kokias papildomas funkcijas norite turėti. Šie paprasti aspektai leis jums greičiau nuspręsti kas atsidurs Jūsų svetainės centre. Žemiau apžvelgsime pagrindinius sofų bei minkštų kampų pasirinkimus.

Kokią sofą pasirinkti?

 

Šiandien, baldų gamintojai siūlo begalę sofų pasirinkimų, kurie nustebins net ir visko mačiusius. Nuo svetainės fotelių iki minkštų baldų komplektų, kurios žavi savo stilistika, formomis bei koloritu. Tačiau kokie yra pagrindiniai sofų tipai? Štai pagrindiniai sofų pasirinkimai:

  • Fotelis: Šis minkštas baldas gali būti įvairių dydžių, tai yra labiau individualistinis baldas, kuris paprastai naudojamas kaip papildomas interjero dekoro elementas. Foteliai pasižymi skirtingų dydžių formomis, stilistika bei porankių pasirinkimais. Foteliai taip pat gali būti su miegamuoju mechanizmu, kuris pavers fotelį į patogią vienvietę lovą.
  • Sofa: Tai yra vienas populiariausių pasirinkimų minkštų baldų kategorijoje. Dažniausiai sofos būna dviejų arba daugiau sėdimų vietų. Sofos gali būti įvairių formų, dydžio, konstrukcijų bei spalvų. Dažniausiai yra dviejų tipų sofos: su miegamuoju mechanizmu ir be jo, kuri dažniausiai pavirsta į patogią dvigulę lovą.

 

Koks minkštas kampas tiktų Jūsų namuose?

 

Minkštas kampas namuose - svečių karalius. Minkšti kampai yra labiau skirti didesnioms erdvėms. Vienas iš kampo privalumų yra tai, jog tai yra vientisas baldas, nereikalaujantis papildomų minkštų baldų aplink. Taip pat, minkštas kampas turi kelias patogias funkcijas viename: ji gali tapti puikia dviviete lova, taip pat minkštame kampe galėsite patogiai atsigulti, ištiesti kojas bei sutalpinti keliolika žmonių vienoje vietoje. Štai keletas pagrindinių minkšto kampo tipų:

  • Kampinė sofa:dažniausiai 3-4 sėdimų vietų sofa, su prailginta dalimi kairėje arba dešinėje pusėje. Kampinė sofa gali be vargo patapti dviviete lova, kuri užburs savo patogumu.
  • L-formos sofa:tai tarsi sujungtos dvi tradicinės sofos į vieną baldą. L-formos sofa sudaro 90 laipsnių kampas, kuris gali būti pristumiamas prie kambario kampo, taip sutaupydamas vietą Jūsų kambaryje.
  • U-formos sofa:ši tipo sofa skirta labai didelėms erdvėms, nes jos užima gana platų visos erdvės plotą. U-formos sofa turi du kampus dešinėje ir kairėje.

 

Įvertinkite baldų funkcionalumą

 

Nusprendus, kokio minkštą baldą norėtumėte savo svetainėje, rekomenduojame taip pat įvertinti jo funkcionalumą. Ar tai būtų sofa, ar minkštas baldas - miegamojo funkcija, pasitarnaus ne tik turint svečių, bet ir leis patogiai atsipalaiduoti jums. O esančiose patalynės dėžėse Jūs lengvai galėsite paslėpti rečiau naudojamus daiktus ar patalynę.

Taip pat, galite rinktis sofas, kuriuose yra integruota Relax funkcija, kuri leidžia reguliuoti sofos nugarėlės ir kojų atramų kampą, kad galėtumėte patogiai atsipalaiduoti. Relax funkcija gali būti mechaninė ar elektrinė. Mechaninė reiškia, kad jūs patys rankiniu būdu nustatyti pageidaujamą padėtį, o elektrinė reiškia, kad naudojate pultelį arba mygtuką. Pavyzdžiui minkšta trivietė sofa "REGATA" gali tapti ne tik Jūsų svetainės pažiba, bet taip pat taps puikiu poilsio centru. Šią sofą galite rinktis su miego funkcija ar be jos. Taip pat, joje galima integruoti 2 Relax funkcijos mechanizmus. Vertėtų atkreipti dėmesį, jog pasirinkus sofa su Relax funkcija, miego funkcija yra negalima. Sofa REGATA yra gaminama iš itin aukštos kokybės HR putų poliuretano su Bonel tipo spyruoklėmis sėdimoje dalyje, ir pagalvėlėmis su silikono užpildu suteikiant jums tikrai ypatingą patogumą bei poilsį. Ši sofa gali būti gaminama iš audinio, natūralios odos arba galite miksuoti eko odą su natūralia oda.

Kokios minkštų baldų tendencijos laukia ateityje?

 

Pastebima, jog ateityje, minkštuose balduose matysime mažiau aštrių, griežtų kampų. Jau šiais metais į madą grįžtą apvalių formų sofų linijos. Jos yra įkvėptos grįžtančio retro stilistikos populiarumo, kuris karaliavo tarp šeštojo ir septintojo dešimtmečio. Ateinančiais metais, vyraus apvalių formų sofų modeliai: pusmėnuliai, retro stiliaus kriauklės, zigzagai bei apvalios salelės.

Minimalistinė stilistika taip išlaikys stiprias pozicijas. Tai pasižymi erdvės neapkrovimu, bet ir nereikalingų detalių atsisakymu, kuris suteiks vizualiai estetiškos erdvės jausmą. Minimalistinio dizaino sofos ateityje bus apvalių bei lengvų formų bei natūralių atspalvių.

L-formos sofos taip pat užima svarbią vietą minkštų baldų tendencijose ateinančiais metais. Jeigu galvojate, jog kampinė sofa dera padėti tik prie kambario kampo sienos - klystate. Dabar baldų gamintojai siūlo modernius kampinių sofų modelius, kurie puikiai derės įvairiose kambario vietose. Pavyzdžiui, galite pastatyti kampinę sofą svetainės centre, kuri be jokių abejonių sukurs nuostabų akcentą Jūsų erdvėje. Pavyzdžiui Grafų baldų minkštas kampas "MIAMI" užburia savo minimalistiniu paprastumu bei patogumu. Šis minkštas kampas puikiai tiks bet kurioje Jūsų svetainės vietoje, kuris puikiai derės Jūsų svetainės interjere. MIAMI kampo sėdimoji dalis yra pagaminta iš HR putų poliuretano ir ZIG - ZAG tipo spyruoklių, kurios užtikrins kampo ilgaamžiškumą.

Taip pat, labai didelis dėmesys yra skiriamas individualizmui. Modulinės baldų sistemos kils į populiarumo viršūnes, kurios leis jums pastatyti baldą taip, kaip norite Jūs. Tai suteiks Jūsų namams unikalumo, nes galėsite išsirinkti skirtingo gylio ir pločio modulines dalis, kurios padės sukurti individualistinį dizainą, sukuriant patogią komforto zoną savo erdvėje.

 

Kokią minkšto baldo spalvą pasirinkti?

 

Minkštų baldų atspalviai gali būti įvairūs - nuo natūralių atspalvių iki ryškių detalių. Natūralios spalvos neapleis savo populiarumo artimiausiais metais. Šiuo metu renkantis natūralias sofų ar minkštų spalvas, yra siūloma nenukrypti nuo pagrindinės spalvų paletės renkantis dekoratyvines detales ir vengti ryškių bei aštrių perėjimų. Tarp natūralių atspalvių populiaru yra rinktis šiltas spalvas - smėlio, rudą ir derinti juos su įvairiais šių spalvų tonų atspalviais. Jei nuspręstumėte pridėti ryškesnių spalvų dekoracijų, yra rekomenduojama rinktis žalius, mėlynus ar raudonus atspalvius, bet jie neturėtų būti itin ryškus, rinkitės labiau blankesnius ir neutralesnius šių spalvų variantus.

Tačiau jeigu norite kitokių spalvų sprendimų, galite drąsiai rinktis ir ryškias vientisas spalvas. Sofą ar minkštą kampą galite padaryti pagrindiniu namų akcentu, kuris išsiskirtu savo spalva Jūsų visoje kambario kolorite. Dabar dizaineriai tolsta nuo klasikinių interjero dizaino elementų ir pagrindinį interjero dekoras yra kuriamas pasitelkdami esančius baldus ir jų atspalvius. Taigi pasirenkant ryškaus atspalvio sofą bendrame natūralaus atspalvio fone, galite sukurti akį traukiantį interjerą. Štai keletas atspalvių patarimų, kurie puikiai derės prie neutralios spalvos baldų:

  • Mėlyna ir žalsvai mėlyna spalvų atspalviai
  • Vyninės, granatų ir avietinės spalvų atspalviai
  • Terakotos ir ochros spalvų atspalviai

 

Įvairiausi minkštų baldų pasirinkimas - Elda parduotuvėse

Minkštas baldas Jūsų svetainėje yra itin svarbus pasirinkimas, kuris atitiktų visus Jūsų poreikius bei lūkesčius. Elda salonuose ir elektroninėje parduotuvėje galite rasti įvairiausius minkštų baldų pasirinkimų - nuo komfortiško fotelio iki patogios kampinės sofos. Čia rasite itin aukštos kokybės, funkcionalius bei stilingus baldus viename, kurie išpildys kiekvieno lūkesčius. Mūsų parduotuvėje rasite geriausią kokybę garantuojantys Europos bei Lietuvos gamintojų minkštus baldus. Elda.lt - Jūsų jaukių namų partneris!