Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Detalesnę informaciją apie naudojamus slapukus bei kaip atsisakyti savo sutikimo, galite rasti čia.

blog

Sekcijos pasirinkimas namams: Praktiškumas, stilius ir harmonija

Turbūt ne vienas pagalvojate išgirdę žodį sekciją, mintimis grįžtate į vaikystės namus, kuriuose karaliavo tamsios, griozdiškos sekcijos, užiminančios vos ne pusę kambario ploto. Visgi, sekcijos šiandien grįžta į populiarumo viršūnes, užimdamos svarbią vietą namuose. Šiandien galima rasti begales sekcijų dizainų, kurios skiriasi tiek savo stilistika, tiek dydžiu. Pasirinkti tinkamą sekciją, kuri būtų praktiška bei atitiktų jūsų stiliaus poreikius ir harmoningai derėtų su bendra interjero dizaino koncepcija, gali būti sudėtinga užduotis. Šiame straipsnyje aptarsime svarbiausius veiksnius, kuriuos verta apsvarstyti renkantis sekciją namams, kad galėtumėte rasti sau tinkamiausią variantą.

Sekcijos pasirinkimas namams: Praktiškumas, stilius ir harmonija

Sekcija - įvairių baldų komplektas viename

 

Vienas pirmųjų žodžių apibūdinančių sekcija yra praktiškumas. Sekcijos komplekte galite rasti įvairias detales: vitrinas, spinteles, lentynas, stalčius bei pastatomas lentynas. Taip pat sekcijos padeda išlaikyti interjero vientisumą, funkcionalumą bei sukuria praktiškus daiktų laikymo sprendimus. Sekcijose ne tik galite paslėpti retai naudojamus daiktus, bet savo vietą lentynose taip pat ras įvairios interjeros detalės, tokios kaip nuotraukos ar knygos.

Kokią sekciją pasirinkti Jūsų namams?

 

Sekcija turi harmoningai derėti su jūsų bendra interjero dizaino koncepcija. Jei jūsų namuose vyrauja modernus stilius, galbūt norėsite minimalistinės sekcijos su tiesiomis linijomis ir neutraliomis spalvomis. Jei jūsų interjeras yra klasikinis, galbūt ieškosite elegantiškos sekcijos su smulkiomis detalėmis ir mediniais elementais. Dar vienas svarbus veiksnys renkantis sekciją yra jos išmatavimai. Matuojant erdvę, kurioje ketinate įsirengti sekciją, atkreipkite dėmesį į sekcijos gylį, plotį ir ilgį. Taip pat įsitikinkite, kad turėsite pakankamai erdvės kitiems baldams ir ar tai neužgriozdins jūsų namų interjero. Svarbu pasirinkti tinkamą dydį, kad sekcija harmoningai derėtų su jūsų namų erdve.Prieš pradėdami ieškoti sekcijos, apgalvokite, kokias funkcijas sekcija turėtų atlikti. Ar jums reikia erdvės televizoriui? Ar norite laikyti vitrinose laikyti stiklines ar indus? Ar svarbu, kad sekcija būtų lengvai valoma ir prižiūrima? Taip pat turite nuspręsti ar jūs norite daugiau uždarų sekcijos elementų ar atviresnių. Atsakydami į šiuos klausimus, galėsite lengvai nuspręsti kokią sekciją jums vertėtų rinktis.

Kokio stiliaus sekciją pasirinkti?

 

Sekcijos stiliaus pasirinkimas priklauso nuo jūsų asmeninio interjero skonio, poreikių ir norų. Yra daug skirtingų sekcijos stilių, kurie išsiskiria savo estetika, funkcionalumu ar stilistinėmis detalėmis. Štai keletas populiarių sekcijų tipų stiliai, kurie gali atrasti vietą Jūsų namuose:

  • Skandinaviškas stilius: Šis stilius žinomas dėl savo minimalistinio ir funkcionalaus dizaino. Skandinaviškas stiliaus sekcijos dažnai apima šviesius ir neutralius spalvų atspalvius, natūralius medžio elementus bei minimalistinio dekoro elementus. Taip pat, skandinaviško stiliaus sekcijose populiaru pasirinkti lengvą apšvietimą, kuris suteiks jaukumo ir šilumos.
  • Modernus stilius: Modernus stilius dažnai apibrėžiamas geometrinėmis linijomis, įvairiomis formomis ir drąsiomis detalėms. Šis stilius pasižymi riškių bei konstrantingu spalvų koloritu. Modernaus stiliaus sekcijos galima rasti daug metalinių bei stiklo elementų. Tobulų linijų modernaus stiliaus svetainės sekcija BRIGITA, pasižymi savo stilinga estetika bei praktiškais elementais. Šiame sekcijos komplekte rasite pastatomas ir pakabinamas spinteles, talpų TV staliuką, indauja bei pakabinamas lentynas. Taip pat, šioje sekcijoje galima įrengti apšvietimą, kuris suteiks papildomo jaukumo.
  • Klasikinis stilius: Klasikinis interjero stilius paprastai remiasi seniai išbandytais ir rafinuotais dizaino elementais. Klasikinio stiliaus sekcijos apima elegantišku formų spintas, vitrinas, spinteles su dekoratyviniais apdailos elementais, kuriame vyrauja ornamentinės detalės bei įvairūs raštai. Sekcija JO1 pasižymi savo praktiškumu. Į šios sekcijos komplektaciją įeina spinta, lentyna, vitrina, indauja, TV staliukas. Šioje sekcijoje yra uždarų ir atvirų elementų, kurie leis paslėpti retai naudojamus daiktus, ir eksponuoti norimas interjero detales.
  • Industrinis stilius: Šis stilius remiasi fabrikų ir sandėlių atmosfera. Šio stiliaus sekcijos yra dažniausiai tamsesnių atspalvių, tad renkantis industrinio stiliaus sekciją reikėtų apgalvoti apie kontrastingas spalvas ar apdailos detales. Šios sekcijos siekia funkcionalumo bei paprastumo. Industrinio stiliaus sekcijos puikiai tiks lofto tipo gyvenamosioms erdvėms, kuriose šio tipo sekcijos lengvai susilies su jūsų buto ar namo stilistika.

Sekcijų spalvų pasirinkimai

 

Sekcija namams turi derėti ne tik su bendra interjero dizaino koncepcija, bet ir su jau esamais baldais bei jų spalvų gamomis. Sekcijos spalvos pasirinkimas priklauso nuo interjero dizaino stiliaus, erdvės dydžio bei esamo apšvietimo. Štai į ką rekomenduojama atkreipti dėmesį renkantis sekciją Jūsų namams:

  • Išsirinkite sekcijos dizaino stilių. Kiekvienas sekcijos stilius turi savo charakteringas spalvų paletės bei medžiagų pasirinkimą. Pavyzdžiui, industrinio stiliaus sekcijoms būdingos tamsios spalvos, o tuo tarpu skandinaviškame sekcijos dizaine dominuoja šviesūs ir natūralių spalvų medžiagų atspalviai.
  • Atsižvelkite į kambario dydį ir apšvietimą. Jei Jūsų kambarys yra nedidelis arba tamsus, galite pasirinkti šviesesnių atspalvių sekcijas, kurios vizualiai padidins erdvę ir suteiks šviesos jūsų erdvei. Dideliuose, gerai apšviestuose kambariuose galite drąsiai eksperimentuoti su tamsesnemis ar ryškesnėmis spalvomis, kurios suteiks kontrasto.
  • Derinkite esamas spalvas: Svarbu sukurti harmoningą spalvų derinį tarp esamų baldų Jūsų kambaryje ir sekcijos. Lengviausiai sekcijos spalvos yra suderinamos su neutraliais atspalviais, pavyzdžiui balta, gelsva ar pilka, kurios puikiai dera su dauguma kitų atspalvių. Jei norite sukurti kontrastą, beabejo jūs galite pasirinkti ryškesnes spalvas, tačiau atsargiai įvertinkite ar sekcijos spalva derės su jau esamais interjero detalėmis.
  • Kambario spalvos. Rinkdamiesi sekciją atsižvelkite į savo sienų ir grindų spalvas Vienspalvė spalvų paletė gali sukurti jaukumą ir subalansuotumą, o kontrastinės spalvos gali pritraukti dėmesį ir sukurti dinamiškesnį vaizdą jūsų kambaryje.

 

Ar sekciją tinka tik svetainėje?

 

Paprastas atsakymas - tikrai ne! Taip, sekcijos dažniausiai naudojamos svetainėse, nes jos gali tapti pagrindiniu svetainės kambario akcentu. Tačiau sekcijos komplektas gali būti pritaikytas ir kitoms erdvėms. Pavyzdžiui, sekciją galima pastatyti valgomajame, vaikų kambaryje ar miegamojo kambaryje. Moduliniai sekcijos elementai jums padės sustatyti Jūsų norimą finalinį vaizdą, kuris tinkamai atitiks Jūsų pasirinktą erdvę.

Išsirinkite savo svajonių sekciją Elda parduotuvėse

 

Šiandien sekcijos išgyvena savo renesansą ir toli gražu neprimena senoviškų sekcijų. Dabar sekcijos žengia drąsų žingsnį kone kiekvienose namuose. Sekcija padeda išvengti chaoso kambario interjere ir sukuria vientisą stilistiką, kuris ženkliai sutaupys Jūsų laiką negu renkantis pavienius sekcijos baldų elementus. Elda.lt parduotuvėje galite rasti įvairų sekcijų pasirinkimą, kur galėsite pasirinkti norimo stiliaus sekciją, kuri taps vienu pagrindiniu Jūsų interjero akcentu. Elda.lt galėsite rasti Lietuvos, Danijos, Ukrainos bei visos Europos gamintojų sekcijas, kurios garantuoja kokybę, stilių bei ilgaamžiškumą. Elda.lt parduotuvėje galėsite išsirinkti skirtingų stilių sekcijas, kurios turi tiek uždarų, tiek atvirų baldų elementų. Jei kyla keblumų renkantis sekciją jūsų namuose nesijaudinkite - profesionali Elda komanda Jums padės išsirinkti tinkamą variantą, kuriuo galėsite džiaugtis ilgai!