Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Detalesnę informaciją apie naudojamus slapukus bei kaip atsisakyti savo sutikimo, galite rasti čia.

blog

Renkatės naujus baldus?
Kokios mados tendencijos numatomos 2022 metais?

Įsirenginėjate namus, o gal atnaujinate senuosius? Kaip ir kasmet, nauji metai atneša vis kitokias baldų ir interjero tendencijas. Naudingi patarimai padės išsirinkti funkcionalius, madingus ir prie interjero derančius baldus. Tad, kas šiais metais bus mados viršūnėje?

Renkatės naujus baldus? Kokios mados tendencijos numatomos 2022 metais?

Sofa – namų akcentas

Sofa yra vienas iš bene svarbiausių namų baldų. Juk tai – svetainės pasididžiavimas, namiškių traukos centras ir vienas svarbiausių elementų kambaryje. Šiais metais populiarėja ryškesnių spalvų audiniai – bordo, vyšnia, smaragdo žalia ir mėlyna. Keletą metų iki šiol karaliavusi pilka ir jos atspalviai vis dar populiaru, tačiau šiemet klientai mieliau renkasi ryškesnius baldus. 
Perkant naują sofą būtina atsižvelgti ir į funkcionalumą. Papildomo komforto ir patogumo suteiks reguliuojami galvos atlošai, galimybė pagilinti sėdimąją vietą. Jei baldą norėsite dažnai perstatyti, bet norite sofos-kampo, geriausia rinktis tokią, kurios kampo pusę galima pasirinkti pačiam. 
Itin funkcionalią ir kokybišką sofą siūlo baldų gamintojai „Magrės baldai“. Tai patvarios konstrukcijos, itin tvirtas minkštas kampas EVA MAX. Prabanga ir elegancija dvelkiantį baldą galima pritaikyti įvairaus interjero namuose, taip pat kampas gali būti pagamintas iš skirtingų audinių. Bus galima pasirinkti net iš 200 skirtingų variantų.

Baldų mados tendencijos 2022 metais

Baldai ir interjero detalės išties sukuria neįtikėtinų rezultatų – meistriškai tarpusavyje suderinus spalvas ir tekstūras galima džiaugtis stilingais sprendimais. Net ir be profesionalaus dizainerio galima namams suteikti naują įvaizdį ir atgaivinti seną bei nusibodusį interjerą. Tereikia pasitelkti kūrybą ir atkreipti dėmesį į keletą madingų tendencijų:

Tekstūra

2022 metais itin svarbi tampa baldų tekstūra. Tai yra skirtingų medžiagų deriniai, išskirtinumo suteikiančios interjero detalės. Pavyzdžiui, prie švelnaus lovos ar sofos audinio galima derinti griežtesnio stiliaus, kitokios tekstūros ir medžiagų dekoratyvines pagalvėles. Taip pat prie klasikinių baldų vis dažniau populiaru derinti modernumu dvelkiančius kilimėlius ir panašiai. Būtent skirtingos tekstūros sukuria jaukią aplinką.

Mažiau griežtų formų

Šiais metais į populiarumo viršūnę pasiekė abstraktūs, banguotų linijų baldai. Negalima sakyti, kad griežtesnių formų baldų yra atsisakoma, bet į interjerą vis dažniau įtraukiama lengvumo ir neapibrėžtumo turinčius akcentus. Drąsiausieji visiems namams renkasi griežtų kampų neturinčius baldus. 

Karaliauja raštai

Jei pastaruosius keletą metų namų interjere dominavo pasyvios spalvos, buvo kuriama harmonija ir ramybė, tai 2022 metais klientai vis dažniau renkasi drąsesnius sprendimus – įvairiais raštais margintas užuolaidas, interjero detales ar net baldus. Dominuoja dryželiai, taškeliai, gėlės, margi raštai, kurie efektyviai derinami tarpusavyje. Namų interjere įterpus vieną kitą ryškesnio rašto baldą ar interjero detalę patalpose sukuriamas dinamiškas įvaizdis.